Nu finns en idékatalog för uppsatser

En idékatalog samlar temaförslag kring sverigefinskhet för studenter som letar efter frågor att skriva sitt examensarbete om. Vem som helst kan föreslå teman.

Har du också ibland funderat på att det vore bra om någon hade forskat på ett visst tema när det handlar om sverigefinnar, sverigefinsk kultur eller det finska språket i Sverige? Nu finns det en plats för sådana idéförslag! Vid sidan om uppsatsgalleriet som presenterar publicerade uppsatser från svenska universitet och högskolor har vi nu lanserat en idélista för dem som söker inspiration.

Idékatalogen finns här. Den kommer att innehålla ett smörgårdsbord av teman och frågeställningar som de som arbetar eller lever med sverigefinskhet har stött på. Även yrkesverksamma forskare och sakkunniga blir inbjudna att lämna in förslag. Varje temaförslag innehåller en kort beskrivning med potentiella frågor som anses vara centrala eller viktiga av den som föreslagit temat. Teman kan fritt anpassas till kandidat-, magister/master- eller till och med doktorandnivå.

Teman kan lämnas in med ett kontaktformulär antingen med eget namn eller anonymt. Vi föredrar dock att teman lämnas med namn och att det anges en kontaktperson som intresserade kan vända sig till för mer information.

Idékatalogen uppdateras löpande. Vi kan dock inte garantera att alla idéer kommer att publiceras som sådana utan vi, inom Sällskapet för sverigefinsk forskning som koordinerar verksamheten, förbehåller oss rätten att redigera idéerna så att de blir tillämpliga för forskning och akademiskt arbete.

Leave a Comment